Portocale confiate cu glazură de ciocolată
🍊 Felii de portocale confiate, cu glazură de ciocolată și fulgi de sare ✨ Deliciul perfect pentru Sărbători! 🍫 🎄 🎅🏻 🦌 ☃️ ❄️
INGREDIENTE
Portocale (felii)
200 ml apă
400 g zahăr
1 baton de scorțișoară
1 linguriță condimente vin fiert
1 fiolă esență de vanilie
Ciocolată neagră topită
Fulgi de sare (opțional)
MOD DE PREPARARE
- Fierbeți feliile de portocale timp de 5 minute, apoi transferați-le într-un bol cu apă și gheață pentru a opri procesul de gătire.
- Formați un sirop din apă, zahăr, scorțișoară, condimentele pentru vin fiert și esența de vanilie. Fierbeți până se leagă ușor, apoi adăugați feliile de portocale scurse și uscate cu un prosop de hârtie. Fierbeți-le timp de aproximativ 30 de minute, întorcându-le din când în când.
- Scoateți feliile pe hârtie de copt și lăsați-le să se usuce complet, preferabil peste noapte.
- După uscare, treceți feliile de portocale prin ciocolată topită și așezați-le pe hârtie de copt. Dacă vă place contrastul de gusturi, presărați fulgi de sare. Lăsați ciocolata să se întărească complet și păstrați-le împachetate în hârtie de copt.