Prăjitură belea de bună
Această prăjitură belea de bună este un desert delicios, cu o combinație interesantă de texturi și arome, perfect pentru orice ocazie specială sau moment de răsfăț.
INGREDIENTE
- Blat (tavă 36/22 cm):
200 g unt
200 g zahăr
200 g făină
1 linguriță rasă cu bicarbonat de sodiu
2 ouă
4 gălbenușuri
10 g răsătură de portocale
Gem de caise
- Bezea cu Nucă:
4 albușuri
Un praf de sare
100 g zahăr
200 g nucă prăjită și măcinată
Zeama de la o lămâie
2 linguri făină
1 fiolă esență de rom
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul, cele 2 ouă și cele 4 gălbenușuri.
- Făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu se incorporează în amestecul de mai sus.
- Tapetați o tavă (36/22 cm) cu hârtie de copt, întindeți compoziția și dați tava la cuptor. Setați funcția pentru copt prăjituri la 180 grade C, lăsați cca 20 min la cuptor.
- Bezea cu Nucă:
- Mixați albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă tare, apoi adăugați zahărul treptat și zeama de lămâie.
- La final, încorporați nucă măcinată, aroma de rom și cele 2 linguri de făină cu mișcări lente de jos în sus.
- Asamblare și Coacere Finală:
- Scoateți tava din cuptor și reduceți temperatura la 150 grade C.
- Peste blat întindeți gemul de caise, peste gem întindeți bezeaua cu nucă, uniformizați și dați tava din nou la cuptor.
- Lăsați cca 30 min, până când capătă o culoare aurie deasupra.