Prăjitura Crăiasa Zăpezii
Prăjitura Crăiasa Zăpezii: un desert fermecător inspirat de basmul “Crăiasa Zăpezii”, în care aromele și texturile delicate se întâlnesc pentru a crea o prăjitură regală, perfectă pentru momentele de poveste și magie culinară.
INGREDIENTE
- Blat:
5 albușuri
5 linguri de zahăr
Un praf de sare
3 linguri de ulei
4 linguri de făină
1/2 plic de praf de copt (5g)
- Crema:
5 gălbenușuri
150 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
5 linguri de amidon
600 ml lapte
100 g ciocolată neagră
300 g unt
- Stratul cu biscuiți:
200 g biscuiți “Petite Beurre”
100 ml lapte
- Decor:
250 ml frișcă bătută cu 30 g zahăr pudră
50 g cocos
MOD DE PREPARARE
- Blat
- Într-un vas, mixăm albușurile și adăugăm sarea. Adăugăm treptat zahărul până obținem o bezea fermă, apoi, cu o paletă, incorporăm făina și praful de copt.
- Omogenizăm compoziția și turnăm-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem 30 de minute la 150 de grade Celsius.
- Crema:
- Amestecăm gălbenușurile cu amidonul și laptele, adăugând treptat. Fierbem până se îngroașă și obținem o budincă.
- Împărțim compoziția în două: într-una adăugăm ciocolata și amestecăm, în cealaltă o lăsăm să se răcească.
- Adăugăm 150 g unt la temperatura camerei și mixăm cu crema de ciocolată.
- Adăugăm 150 g unt la temperatura camerei, mixăm și adăugăm crema de vanilie.
- Asamblarea prăjiturii:
- Așezăm blatul, îl însiropăm cu puțin lapte cald.
- Punem crema de ciocolată, nivelăm, punem un strat de biscuiți, îi însiropăm cu lapte cald.
- Așezăm crema de vanilie, apoi frisca și presărăm fulgii de cocos.
- Lăsăm la rece și tăiem prăjitura după dorință.