Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură cu blat de cacao, cremă pufoasă și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr pudră
- 1 cană făină
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 4 linguri făină
- 4 linguri amidon de porumb
- 1,5 cană zahăr pudră
- 2 ouă
- 100 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao, după care cernem acest amestec în bolul cu spuma de ouă.
Amestecăm ușor, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 32*42 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.
Pentru cremă, amestecăm făina cu amidonul. Amestecând continuu, turnăm treptat și laptele. Adăugăm zahărul pudră, ouăle și amestecăm din nou.
Punem pe foc și fierbem până crema se îngroașă. După ce s-a îngroșat, luăm crema de pe foc și adăugăm în crema fierbinte untul și zahărul vanilat. Mixăm cu mixerul până obținem o consistență cremoasă și fină.
Lăsăm crema să se răcească.
Mixăm frișca lichidă spumă tare și o încorporăm cu grijă în crema rece. Împărțim crema în două.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat. Tăiem marginile blatului. Întindem o parte din cremă peste blat și presărăm firimiturile de blat peste cremă. Întindem și crema rămasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm bine, până la omogenizare.
Turnăm glazura peste stratul de cremă.
Punem prăjitura înapoi la frigider până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!