Prăjitură cu brânză de vaci, bezea și fulgi de migdale
Prăjitura cu brânză de vaci, bezea și fulgi de migdale: un deliciu tridimensional care combină textura cremoasă a brânzei de vaci cu dulceața aerată a bezelei și crocanța migdalelor, creând un echilibru perfect între gusturi și texturi, ideală pentru deserturile rafinate sau momentele festive.
INGREDIENTE
- Blat:
350 g făină
100 gr untură
1 ou
Un praf de sare
150 gr zahăr
Zahăr vanilat
O linguriță praf de copt
Apă rece (aproximativ 7-8 linguri, în funcție de necesități)
- Cremă de brânză:
1 kg brânză de vaci
2 linguri pline smântână
3-4 linguri amidon alimentar
3 plicuri zahăr vanilat
250-300 g zahăr
Un vârf de cuțit sare
5 gălbenușuri
Coajă rasă de lămâie
Stafide hidratate în coniac
- Bezea:
5 albușuri
7 linguri zahăr
Puțină sare
1 lingură oțet
- Plus:
30 g fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE
- Preparare blat:
- Într-un bol, amestecăm toate ingredientele până formăm un aluat omogen pe care îl punem la rece pentru 30 de minute.
- Preparare cremă:
- Omogenizăm toate ingredientele până formăm o compoziție omogenă.
- Preparare bezea:
- Batem bine albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o bezea fermă.
- Asamblare și coacere:
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întindem aluatul și nivelăm cu mâna până acoperim toată suprafața tavii.
- Așezăm crema de brânză peste aluat și dăm la cuptor pentru 25 de minute.
- Scoatem tava, așezăm bezeaua cu o paletă și facem valuri cu o lingură, presărăm fulgii de migdale.
- Dăm prăjitura la cuptor pentru încă 30-40 de minute.
- Finalizare:
- Porționăm și servim.