Prăjitură cu brânză dulce și aluat răzuit – Aveți nevoie de 300g făină, 200g unt, 500g brânză și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri pudră de cacao
- Jumătate linguriță scorțișoară
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 150 ml smântână
- 1 plic budincă de vanilie
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele pentru aluat într-un bol. Amestecăm cu mâna până obținem o consistență nisipoasă. Transferăm jumătate din această compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu smântâna, cu praful de budincă și cu zahărul pudră. Transferăm peste aluatul din tavă.
Peste umplutură presărăm aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minute aproximativ.
Înainte de servire, prăjitura se poate pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!