Prăjitură cu caise și iaurt
Prăjitura cu caise și iaurt este o delicatesă de vară, perfectă pentru a savura prospețimea caiselor coapte. Textura moale și pufoasă a prăjiturii, combinată cu aroma intensă de vanilie și portocală, oferă o experiență gustativă de neuitat. Această prăjitură nu doar că aduce un strop de culoare în bucătăria ta, dar și un gust desăvârșit.
INGREDIENTE
8 ouă mici
250 g zahăr
250 g iaurt
150 ml ulei
300 g făină
1 plic praf de copt
15 ml aromă de vanilie
20 g coajă rasă de portocală
600 g caise curățate și tăiate cubulețe
zahăr decor
MOD DE PREPARARE
- Mixăm albușurile cu un praf de sare și zahărul.
- Separat, mixăm gălbenușurile cu uleiul și iaurtul, adăugăm aromele și turnăm amestecul peste albușurile făcute spumă.
- Adăugăm făina și praful de copt, amestecăm bine. Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 25×30 cm.
- Presărăm caisele, date în prealabil cu o lingură de făină, peste compoziție. Decorăm cu zahăr decor. Coacem timp de 40 de minute la 160 de grade.