Prăjitură de casă aromată și delicioasă – Prăjitură cu ciocolată, nucă și cremă fină cu iaurt și smântână
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 ml apă carbogazoasă
- 125 ml ulei
- 200 g ciocolată rasă
- 200 g făină
- 200 g nucă măcinată
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml smântână
- 500 g iaurt grecesc
- 150 g zahăr pudră
- 10 foi gelatină
- 500 ml frișcă lichidă
- Zmeură sau alte fructe
- Pișcoturi + lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm apa, uleiul și, la final, încorporăm și făina amestecată cu ciocolata, nuca și praful de copt. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de cuptor.
În timp ce blatul este la cuptor, pregătim crema.
Punem foile de gelatină, rând pe rând, în apă. Le stoarcem și le încălzit într-un pic de apă până se dizolvă complet. Amestecăm smântâna cu iaurtul și cu zahărul, adăugăm și gelatina dizolvată și amestecăm foarte, foarte bine. La final, încorporăm și frișca bătută.
După ce blatul se răcește, întindem peste el un sfert din cremă, peste care punem un strat de pișcoturi trecute prin lapte. Peste pișcoturi întindem jumătate din crema rămasă, punem fructele și crema rămasă.
Uniformizăm frumos și decorăm cu ciocolată rasă după care dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!