Prăjitură cu cocos și foi de cacao (de post)
Prăjitura cu cocos și foi de cacao de post aduce împreună aroma intensă de cacao și textura fină a cremei de cocos, oferind o delicatesă vegană rafinată. Glazura de ciocolată de post și frișca adaugă un strat decadent, în timp ce fulgii de cocos presărați deasupra completează perfect această prăjitură delicioasă și aspectuoasă.
INGREDIENTE
- Ingrediente blat:
150 ml apă
150 ml ulei
100 g zahăr
7 g bicarbonat de sodiu
1 lingură oțet
50 g cacao
400 g făină
10 ml aromă de rom
- Ingrediente cremă:
2 conserve de lapte de cocos (800 ml)
150 g zahăr
80 g amidon
200 g margarină
10 ml aromă de vanilie
- Ingrediente glazură:
250 g ciocolată de post
150 g frișcă de post
MOD DE PREPARARE
- Pregătire foi:
- Frământăm un aluat pe care îl împărțim în 3 bucăți și coacem pe fundul tăvii de 30×35 cm.
- Pregătire cremă:
- Amestecăm zahărul cu amidonul, adăugăm treptat laptele de cocos și fierbem până se îngroașă. Luăm de pe foc și adăugăm margarina și vanilia.
- Umplem foile, apoi glazurăm cu ciocolată topită cu frișcă, presărăm cocos și porționăm după plăcere.