Prăjitură cu cocos și zmeură fără coacere
Prăjitură cu cocos și zmeură fără coacere: un desert răcoritor și ușor de pregătit, în care dulceața exotică a nucilor de cocos se îmbină cu prospețimea zmeurelor, totul fără a necesita coacere. O combinație perfectă de arome și texturi pentru a răsfăța papilele gustative într-un mod simplu și delicios.
INGREDIENTE
- Blat:
150 g biscuiți cu cocos
100 g unt topit
30 ml esență vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
1 lingură esență rom (10ml)
- Umplutură:
250 g ciocolată albă
1 plic zahăr vanilinat
200 ml smântână lichidă
100 g nucă de cocos
- Decor:
200 g zmeură
zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Într-un bol mare, sfărâmați biscuiții cu cocos. Adăugați untul topit, vanilia și romul, apoi amestecați bine.
- Întindeți compoziția pe toată suprafața tăvii, inclusiv pe pereții tăvii. Lăsați la frigider 30-60 de minute.
- Cremă:
- Într-o tigaie, la foc mic, adăugați ciocolata albă, zahărul vanilinat și smântâna lichidă. Amestecați până se topește ciocolata.
- Închideți focul și adăugați nuca de cocos. Amestecați bine și lăsați la răcit.
- După răcire, turnați și nivelati crema în tava, peste blat.
- Așezați zmeura pe toată suprafața tăvii, peste cremă, apăsând ușor.
- Lăsați la frigider peste noapte. A doua zi, decorați cu zahăr pudră.