Prăjitură cu cremă de lămâie
Prăjitură cu cremă de lămâie – un desert ușor și rafinat, perfect pentru a aduce o notă de prospețime în orice ocazie! Blatul moale și pufos se împletește minunat cu crema de lămâie, oferind o explozie de arome citrice și un echilibru perfect între dulce și acidulat.
INGREDIENTE
- Blat:
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
50 g coajă de lămâie
Un praf de sare
- Crema:
2 ouă
500 ml lapte
60 g amidon alimentar
80 g zahăr
250 g unt
zeama de la o lămâie
100 g ciocolată albă
- Sirop
200 g apă
50 g zahăr
30 g coajă de lămâie
- În plus:
300 ml frișcă lichidă îndulcită
50 g zahăr pudră vanilat
30 g migdale rumenite ușor
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Mixăm albușurile cu zahărul, adăugăm gălbenușurile și mixăm ușor, apoi adăugăm coaja de lămâie și faina în reprize, amestecând ușor cu o paletă.
- Coacem într-o tavă timp de 35 de minute la 160 de grade Celsius.
- Crema:
- Mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm amidonul, laptele și fierbem până când se îngroașă, apoi adăugăm ciocolata albă și lăsăm la răcit.
- Mixăm untul și adăugăm crema rece, apoi zeama de lămâie.
- Glazura:
- Mixăm frișca cu zahărul.
- Asamblare:
- Tăiem blatul rece în 3 felii pe orizontală, însiropăm, punem cremă, blat, sirop, blat, și apoi ornăm cu frișcă bătută.
- Lăsăm la rece peste noapte.
- Înainte de a porționa prăjitura, punem fulgii de migdale rumeniți.