Prăjitură cu fructe și budincă de căpșuni
Prăjitura cu fructe și budincă de căpșuni este o explozie de arome fructate, cu un blat pufos și aromat de vanilie. Combinația de budincă cremoasă de căpșuni și fructe de pădure proaspete creează un desert delicios, perfect pentru orice ocazie specială.
INGREDIENTE
- Ingrediente blat:
125 g unt
100 g zahăr pudră
160 ml lapte
2 ouă
1 praf de sare
250 g făină
15 ml aromă de vanilie
1 plic praf de copt
- Ingrediente budincă:
2 plicuri budincă de căpșuni
800 ml lapte
4 linguri zahăr
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm ingredientele pentru budincă și fierbem până se îngroașă.
- Mixăm untul, adăugăm zahărul, ouăle și restul ingredientelor pentru blat.
- Într-o tavă de 26 cm, adăugăm jumătate din compoziția pentru blat, apoi punem budinca călduță și 600 g fructe de pădure, iar deasupra restul aluatului.
- Coacem 40 de minute la 170 de grade. Lăsăm la răcit și pudrăm cu zahăr.