Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu lapte și fructe – Rețetă rapidă și foarte simplă, în doar câțiva pași
Ingrediente:
- 200 ml apă (un pahar)
- 180g unt
- 150g zahăr
- 1 vârf de cuțit de sare
- 3 ouă
- 70 ml lapte
- 350g făină
- 7g praf de copt
Opțional:
- Miez de nucă sau fructe de pădure
- Zahăr pudră
Temperatura de coacere: 180 grade Celsius
Timp de coacere: 40 minute
Mod de preparare:
Pentru început, adăugăm untul (la temperatura camerei) într-un bol. Amestecăm puțin și adăugăm peste cele 150g de zahăr. Omogenizăm bine folosind un mixer, aprox. 2 minute.
În continuare, adăugăm cele 3 ouă (pe rând). Amestecăm treptat, până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm și laptele și omogenizăm din nou. Nu e necesar să folosim mixerul.
Adăugăm jumătate din cantitatea de făină și praful de copt. Amestăm cu grijă, pentru a nu pierde din cantitatea de praf de copt. Adăugăm și cealaltă jumătate de făină. Omogenizăm cu atenție, până când aluatul se învelește pe brațele mixerului. Trebuie să obținem un aluat umed, dar destul de ferm.
Tapetăm tava cu puțin unt și puțină făină.
Turnăm aluatul în tavă. Adăugăm peste fructele (de această dată am folosit caise). Lăsăm puțin spațiu între fructe, pentru a se coace bine aluatul. Nu le presăm foarte tare și adăugăm puțin zahăr peste ele.
Dăm la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 40-45 minute. La final, scoatem tarta din cuptor și o lăsăm să se odihnească. Decorăm cu zahăr pudră și e gata de servire!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!