Prăjitură cu caise și glazură de cocos – Prăjitură de casă cremoasă, delicioasă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 gălbenușuri
- 360 g făină
- 150 g unt moale
- 130 g zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- 200 ml lapte
- 2 linguriță praf de copt
- 1 conservă piersici
Ingrediente necesare pentru spuma de cocos:
- 6 albușuri
- 180 g zahăr tos
- 100 g fulgi de cocos
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetăm o tavă de 30*40 cm cu hârtie de copt. Pentru blat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră. Adăugăm gălbenușurile, esența de vanilie și mixăm până obținem o consistență cremoasă.
Încorporăm treptat și laptele, făina amestecată cu praful de copt și la final coaja de lămâie.
Transferăm compoziția în tava pregătită. Punem și bucățile de piersici ( scurse de sirop ) peste aluat.
Coacem timp de 20 de minute, aproximativ. După coacere, scoatem tava din cuptor și întindem spuma de cocos peste prăjitură.
Spuma o pregătim în timp ce prăjitura este la cuptor. Începem să mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare, după care adăugăm treptat zahărul. Mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.
La final, încorporăm cu o spatulă fulgii de cocos. După ce întindem spuma pe prăjitură, o dăm înapoi la cuptor, la 150 de grade Celsius până spuma capătă culoare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!