Prăjitură cu portocale de post
Prăjitură cu portocale de post, cu aroma sa vibrantă și textura sa umedă, aduce o notă de prospețime și dulceață fiecărei mese, demonstrând că deserturile de post pot fi nu doar sănătoase, dar și incredibil de gustoase.
INGREDIENTE
500 ml suc de portocale proaspăt stors
300 g zahăr
160 ml ulei
550 g făină
2 plicuri de praf de copt
1 linguriță sare
Coaja rasă de la o portocală
1 esență de portocale
- Glazură:
150 g zahăr pudră
30 ml zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm sucul cu zahărul, uleiul, sarea, praful de copt și aromele, adăugăm apoi făina și mixăm până se amestecă conținutul.
- Coacem 40 de minute la 160 de grade.
- Lăsăm la răcit și apoi glazurăm.
- Pentru glazură, pregătim amestecând zahărul cu zeama de lămâie. Decorăm cu felii de lămâie și cuburi de portocale confiate.