Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Prăjitura Semilună – Se prepară din 6 ouă, 280g zahăr, 150g făină, 300g nucă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 120 g zahăr
- 2 lingurițe pudră de cacao
- 150 g unt
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g nucă măcinată
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 100 ml lapte
- 160 g zahăr
- 150 g nucă măcinată
- 100 g ciocolată neagră
- 1 linguriță esență de rom
- 200 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, frecăm untul împreună cu 80 g zahăr până obținem o compoziți spumoasă. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, nuca măcinată și amestecăm foarte bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Separat, mixăm albușurile spumă tare încorporând treptat și zahărul rămas. Transferăm spuma peste compoziția cu nucă și omogenizăm ușor, cu mișcări largi, folosind o spatulă.
Tapetăm o tavă de 24*34 cm cu hârtie de copt și o ungem cu unt. Transferăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Coacem blatul până este pe jumătate copt și până formează o crustă subțire la suprafață.
Pentru glazură, frecăm gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până compoziția își mărește volumul și devine deschisă la culoare. Întindem compoziția pe blatul fierbinte din tavă după care dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul, punem pe foc mediu și fierbem până obținem un sirop gros. Adăugăm cubulețele de unt, bucățelele de ciocolată și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Adăugăm și nuca, esența de rom și luăm vasul de pe foc. Omogenizăm și lăsăm crema să se răcească un pic. Ulterior, întindem crema peste blat și dăm prăjitura la rece pentru 2 ore. După 2 ore, decupăm prăjiturelele cu ajutorul unui pahar, în formă de semilună. Pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!