Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu blat pufos (cu cremă de smântână și frișcă) – Tort de casă fraged, aromat și ușor de preparat
Ingrediente:
Blat:
- 4 ouă
- 30g unt
- 20g lapte
- 30g amidon
- 100g miere
- 100g făină
- 130g zahăr
- 1 linguriță de praf de copt
Sirop (opțional) :
- 100 ml apă + 30g miere
Cremă:
- 250g smântână
- 250g frișcă
- 80g zahăr pudră
Pentru ornarea tortului:
- 250g frișcă
- 1 lingură de zahăr pudră
Temperatură și timp de coacere : 180 grade Celsius, 45 minute
Mod de preparare:
Dizolvăm la foc mic laptele, mierea și untul, apoi dăm deoparte…
Pregătim aluatul. Separăm gălbenușurile de albușuri și le punem separat, în două boluri încăpătoare. Mixăm bine albușurile cu un praf de sare, folosind mixerul, la viteză medie… Când conținutul devine spumă, adăugăm treptat și zahărul… Mixăm la viteză mai mare, până când spuma nu se mai desprinde de bol…
Adăugăm în celălalt bol, în care sunt gălbenușurile, restul de zahăr. Batem bine cu mixerul la viteză medie spre mare, până când conținutul devine pufos…
Adăugăm peste 2 linguri din mixul cu albușuri și amestecăm cu o spatulă… Adăugăm făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine…
Desfacem o lingură bună de aluat în untul și mierea topite. Adăugăm totul peste aluat și amestecăm bine…
Omogenizăm bine și cu spuma de albușuri. Turnăm conținutul într-o formă rotundă și dăm la cuptor timp de 45 minute, la 180 grade Celsius…
Învelim blatul în folie alimentară și lăsăm la rece timp de 2 ore. În acest fel, se va tăia mult mai bine… Îl tăiem în 3 părți (pentru a obține un tort cu 2 straturi)…
Pregătim un sirop pentru hidratarea blatului: 100 ml apă și 30g miere (pe care o dizolvăm bine)…
Pentru glazură mixăm 250g smântână, 250ml frișcă (rece) și 80g zahăr pudră. Mixăm bine, până când conținutul devine cremos…
Formăm tortul… Însiropăm blatul, fiecare felie, fiecare strat…Adăugăm și crema…
Pregătim încă o cremă (glazură) din 250g frișcă și o lingură de zahăr pudră. Glazurăm și ornăm desertul…
Să îl savurați cu plăcere! Poftă bună!