Se prepară în doar câteva minute – Prăjitura cu ciocolată, super delicioasă
Ingrediente necesare:
- 8 ouă
- 6 linguri zahăr – pentru blat
- 1 linguriță sare
- 130 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 560 ml lapte
- 250 g zahăr pudră
- 20 g zahăr vanilat
- 250 g unt
- 6 linguri zahăr – pentru cremă
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Mixăm 6 gălbenușuri împreună cu 30 g unt topit. Separat, mixăm 6 albușuri spumă tare, adăugând sarea și treptat 6 linguri de zahăr. Omogenizăm cu grijă cele două compoziții după care încorporăm și făina cernută (100g)și amestecată cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 25 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, batem 2 ouă împreună cu 30 de grame de făină și punem pe foc. Încălzim, după care adăugăm 500 ml de lapte rece și 6 linguri de zahăr. Încălzim la foc mediu, amestecând continuu până se îngroașă. Luăm de pe foc, acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul moale (220g) împreună cu zahărul pudră și cel vanilat după care încorporăm treptat și crema răcită. Întindem crema peste blat.
Punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu laptele rămas. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!