Prăjitură cremoasă și delicioasă, ușor de făcut – Prăjitură de casă cu cremă de vanilie și cocos
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 250 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
- 100 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 200 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 4 linguri făină
- 15 linguri zahăr
- 1 L lapte
- 125 g unt
- 125 g margarină
- 200 ml frișcă lichidă
Deasupra:
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile după care încorporăm treptat 250 g de zahăr, mixând continuu. La final, adăugăm și fulgii de cocos și făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.
După coacere, stropim blatul cu lapte fierbinte.
Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu 200 ml de lapte, cu zahărul, făina și cu praful de budincă.
Punem laptele rămas pe foc și când fierbe adăugăm compoziția anterioară. Fierbem până budinca se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm spumă untul împreună cu margarina. Treptat, încorporăm această spumă în budincă, mixând continuu.
La final, încorporăm și frișca bătută spumă tare.
Întindem crema astfel obținută peste blatul rece și presărăm fulgii de cocos deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!