Ingrediente necesare:
- 4 ouă mari
- 200 g zahăr
- 220 g făină
- 170 g unt, tăiat în cubulețe
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 100 ml lapte
- 1 praf de sare
- Mere ( sau pere, piersici etc. )
- Tavă de 23*23 cm
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, batem albușurile spumă tare, împreună cu 1 lingură de zahăr. Separat, batem untul cu zahărul rămas și cu zahărul vanilat până obținem o compoziție spumoasă, după care adăugăm și gălbenușurile unul câte unul, mixând continuu.
La final, adăugăm treptat și făina cernută și praful de copt și amestecăm foarte bine, până la omogenizare. Turnăm și laptele amestecând continuu. Cu o spatulă, încorporăm cu grijă și spuma de albușuri.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Punem feliile de mere peste aluat, apăsându-le ușor în aluat.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 50-60 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, o scoatem din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și o lăsăm să se răcească. Pentru decor, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!