Ingrediente necesare:
- 3 mere
- 3 ouă
- 180 ml lapte
- 300 g făină
- 80 g unt
- 150 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Într-un castron, omogenizăm ouăle după care adăugăm și zahărul și mixăm până ouăle își schimbă culoarea.
Adăugăm untul topit și laptele și omogenizăm.
Adăugăm și făina cernută, praful de copt și amestecăm iar, până la omogenizare.
Curățăm merele de coajă și de semințe, după care le tăiem în mici cuburi și le transferăm în aluat.
Amestecăm.
Ungem o tavă de copt cu ulei după care turnăm compoziția în tavă o netezim. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, scoatem tava din cuptor și pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!