Prăjitură de casă cu nucă de cocos și cremă fină – Prăjitură ușoară, delicioasă și aromată
Ingrediente necesare pentru foi:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 20 g pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 gălbenuș
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru stratul cu cocos:
- 200 g fulgi de cocos
- 5 albușuri
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 300 ml lapte
- 150 g zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao după care cernem într-un bol mai mare. Adăugăm untul și omogenizăm.
Separat, amestecăm gălbenușurile cu 50 ml de lapte și cu zahărul, după care punem amestecul peste făină. Frământăm un aluat elastic, adăugând și laptele rămas după nevoie. Împărțim aluatul în două și întindem fiecare la mărimea tăvii ( 35*27 cm ).
Punem prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pentru stratul cu cocos, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm și zahărul pudră și cel vanilat și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. La final, încorporăm cu o spatulă și fulgii de cocos.
Transferăm peste foaia din tavă și întindem uniform, după care acoperim cu cealaltă foaie.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius până prăjitura capătă o culoare aurie.
Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat, adăugăm laptele și punem pe foc mic. Fierbem până compoziția se îngroașă. Lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă după care adăugăm, lingură cu lingură, compoziția de gălbenușuri.
Întindem crema pe prăjitură și dăm la frigider pentru câteva ore. Înainte de a servi, presărăm fulgi de cocos deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!