Prăjitură de casă fină, fragedă și aromată – Prăjituri cu foi cu miere și cremă cu nucă

Prăjituri cu foi cu miere și cremă cu nucă – Prăjitură de casă fină, fragedă și aromată

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahăr pudră
  • 30 g unt
  • Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 400 g făină
  • 3 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 ml lapte
  • 300 g unt
  • Nucă măcinată

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g ciocolată
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pentru foi, punem toate ingredientele necesare într-o cratiță, cu excepția pudrei de cacao și făinii. Punem cratița pe foc, amestecăm și încălzim compoziția.

Când începe să se închidă la culoare, luăm de pe foc și încorporăm făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm până obținem un aluat omogen, după care împărțim aluatul în 7 părți egale.

Trebuie să obținem 7 foi, groase de 4-5 mm pe care le coacem rând pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. ( cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius; timp de coacere: 5-6 minute / foaie ).

Pentru cremă, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm făina și laptele și mixăm până la omogenizare.

Punem crema pe baie de aburi și amestecăm până se îngroașă. Mixăm untul spumă, după care îl încorporăm lingură cu lingură în crema rece.

Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.

Asamblare: foaie, cremă, nucă măcinată, foaie. Repetăm straturile. Stratul final va fi o foaie pe care nu o mai ungem cu cremă, ci turnăm peste ea glazura de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!