Prăjitură de casă cu gem, pufoasă și moale – Prăjitură cu aluat pe bază de chefir
Ingrediente necesare:
- O cană și jumătate chefir
- O cană și jumătate zahăr
- 4 ouă
- 4 căni făină
- 200 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 lingurițe praf de copt
- Gem de zmeură sau gemul preferat
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Treptat încorporăm și untul topit (nu fierbinte!) și chefirul. Puțin câte puțin adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat destul de gros pe care îl împărțim în două.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm o parte din aluat în tavă. Întindem gemul (sau putem pune și fructe proaspete/congelate/din compot) și acoperim cu aluatul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
Notă: nu exagerați cu umplutura pentru că riscați ca aluatul să nu crească așa cum trebuie.
Alte idei de umplutură: semințe de mac, ciocolată rasă și portocale, fulgi de cocos, fructe uscate, miez de nucă etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!