Prăjitură de casă, pufoasă și gustoasă, cu gem – Se prepară din 3 ouă, 200 ml lapte, 400g făină, 200g zahăr, 90 ml ulei, gem și…
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 90 ml ulei
- 400 g făină
- 200 g zahăr
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- Jumătate linguriță sare
- Esență de vanilie/ zahăr vanilat – opțional
- Un borcan-un borcan și jumătate gem de căpșuni sau gemul preferat
Mod de preparare:
Mixăm ouăle spumă împreună cu sarea, adăugând treptat și zahărul și esența dacă folosim. Mixând continuu, încorporăm și uleiul și laptele. Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt și mixăm până obținem o compoziție fără cocoloașe.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm jumătate din compoziție în ea. Întindem gemul și acoperim cu aluatul rămas. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute, după care reducem temperatura la 160 de grade și mai coacem timp de 40-45 minute.
După ce se răcorește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!