Prăjitură la tavă, se pregătește rapid și este foarte pufoasă și moale – Prăjitură marmorată
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 14 linguri zahăr
- 14 linguri făină
- 14 linguri lapte
- 12 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri pudră de cacao
- Esență de vanilie/ rom – după gust
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul după care încorporăm încet uleiul, făina, laptele și praful de copt. Separat, mixăm albușurile spumă tare. Folosim o spatulă și încorporăm spuma în compoziția de gălbenușuri, adăugând și esența și zahărul vanilat.
Ungem o tavă cu unt și turnăm jumătate din aluat în ea. Amestecăm cealaltă jumătate cu pudra de cacao și turnăm în tavă. Amestecăm cele două tipuri de aluat, folosind o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!