Prăjitură rapidă și delicioasă, gata imediat – “Prăjitura Deșteaptă”
Ingrediente necesare:
- 9 ouă
- 1 L lapte
- 250 g făină
- 200 g unt
- 250 g zahăr pudră
- Zahăr vanilat sau esență de vanilie
Mod de preparare:
Topim untul și-l lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul pudră până obținem o consistență cremoasă și deschisă la culoare. Încorporăm și untul treptat după care făina cernută, amestecând până la omogenizare. La final adăugăm treptat și laptele și omogenizăm.
Separat, mixăm albușurile spumă tare. Încorporăm vanilia, mixăm și transferăm treptat spuma peste compoziția de gălbenușuri. Amestecăm ușor, folosind o spatulă. Turnăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu, timp de 1 oră. Este important să nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii.
Prăjitura este gata atunci când se rumenește un pic deasupra. Închidem focul dar lăsăm prăjitura la cuptor până se răcește. Prăjitura se lasă peste noapte și doar a doua zi se porționează.
Savurați cu poftă! Poftă bună!