Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură fără zahăr și fără făină – Desert dietetic cu ovăz, cacao și banane
Ingrediente:
Pentru prăjitură:
- 120g de ovăz
- 240 ml lapte fierbinte
- 2 banane coapte (200g)
- 2 ouă
- 3 linguri de pudră de cacao
- 1 linguriță de praf de copt
Pentru topping:
- o lingură de zahăr
- 100g ciocolată neagră
- 60ml lapte
- nuci la alegere
Temperatură și timp de coacere: 180 grade Celsius, 25-30 minute
Mod de preparare:
Într-un castron mare, adăugăm fulgii de ovăz și laptele. Lăsăm să se înmoaie timp de 15 minute…
Într-un bol separat, zdrobim bananele, adăugăm ouăle și batem până când se amestecă bine… Adăugăm pudra de cacao, praful de copt și amestecăm până la omogenizare… În această etapă, putem adăuga și un îndulcitor natural (la alegere) pentru a face prăjitura un pic mai dulce… Turnăm ovăzul înmuiat în castronul cu piureul de banane și amestecăm bine-bine, până la omogenizare…
Turnăm aluatul în tavă și coacem timp de 25-30 minute. Lăsăm să se răcească timp de 5 minute. Scoatem desertul pe un grill și îl lăsăm să se răcească complet…
În continuare, preparăm glzura. Tocăm ciocolata și o transferăm într-un bol termorezistent. Turnăm laptele fierbinte, lăsăm să stea 1-2 minute și amestecăm până se topește și se omogenizează totul… Adăugăm ciocolata peste prăjitură ca în imaginea de mai jos… Tocăm nucile și le adăugăm peste…
Serviți și savurați cu plăcere! Poftă bună!