Prăjitură fină și aromată cu brânză dulce – Se prepară din 3 linguri făină, 5 linguri zahăr, 400g brânză, 190g iaurt, 3 linguri griș și…
Ingrediente necesare:
- 400 g brânză cremoasă de vaci
- 190 g iaurt degresat
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri griș
- 3 linguri făină
- 1 pahar afine proaspete/ congelate
- 2 ouă
- Zahăr pudră
- Jumătate linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul după care adăugăm și brânza, iaurtul și mixăm până la omogenizare. Treptat încorporăm grișul și făina amestecată cu praful de copt, amestecând cu o lingură. La final încorporăm și afinele.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Notă: dacă folosim o formă de silicon, o ungem cu unt și o presărăm cu un pic de griș.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce scoatem tava din cuptor, o acoperim cu o farfurie și o răsturnăm cu o mișcare rapidă.
Îndepărtăm hârtia de copt și decorăm după plac, cu zahăr pudră și/ sau afine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!