Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Prăjitură foarte bună și foarte cremoasă – Rețetă veche, din caietul bunicii – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Prăjitură foarte bună și foarte cremoasă  – Rețetă veche, din caietul bunicii – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Rețetă veche, din caietul bunicii – Prăjitură foarte bună și foarte cremoasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 200 g nuci măcinate

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă. Adăugând treptat zahărul, mixăm continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm și nucile măcinate și făina, amestecând cu grijă cu o spatulă. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă și transferăm compoziția în ea.

Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute. Lăsăm blatul să se răcească.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat, cu praful de budincă și cu o lingură de făină. Transferăm totul în laptele fierbinte de pe foc și, amestecând continuu, fierbem până crema se îngroașă. Lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei.

Separat, mixăm untul împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și crema răcită și mixăm până la omogenizare. Întindem crema peste blatul rece. Peste cremă întindem un strat de frișcă și decorăm după gust. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți
Noutăți

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas
Noutăți

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Noutăți

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți
Noutăți

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți
Noutăți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Prăjitură cu lapte și cremă de vanilie – Rețetă fără coacere – Se prepară din 400g biscuiți, 800 ml lapte, 6 linguri făină și…
Noutăți

Prăjitură cu lapte și cremă de vanilie – Rețetă fără coacere – Se prepară din 400g biscuiți, 800 ml lapte, 6 linguri făină și…

Prăjitură la metru – Ruladă fragedă, cremoasă și delicioasă – Rețetă pas cu pas, în imagini
Noutăți

Prăjitură la metru – Ruladă fragedă, cremoasă și delicioasă – Rețetă pas cu pas, în imagini

Cartofi cu șuncă, cașcaval ras și usturoi (la cuptor) – Rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă (cu imagini)
Noutăți

Cartofi cu șuncă, cașcaval ras și usturoi (la cuptor) – Rețetă foarte gustoasă și foarte rapidă (cu imagini)

Gogoși pufoase și delicioase – Îmi ies de fiecare dată la fel de bune – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori
Noutăți

Gogoși pufoase și delicioase – Îmi ies de fiecare dată la fel de bune – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…
Noutăți

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…

Deliciu turcesc acasă – Prăjitura Nuga – Delicioasă și aromată, ușoară și rapidă
Noutăți

Deliciu turcesc acasă – Prăjitura Nuga – Delicioasă și aromată, ușoară și rapidă

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate