Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură în straturi “Lapte de pasăre” – Prăjitură de casă fragedă și aromată (cu miere, unt, cacao și cremă de lapte)
Ingrediente :
Aluat:
- 350g făină
- 150g zahăr
- 80g unt
- 50g miere
- 2 ouă
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 linguriță sifon
Cremă:
- 500 ml lapte
- 180g zahăr
- 170g unt gras
- 40g făină
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 1 ou
Glazură:
- 45g unt
- 3 linguri de zahăr
- 1,5 linguri de smântână
- 2,5 lingurițe pudră de cacao
Temperatură și timp de coacere: 190 grade Celsius, 6 minute
Mod de preparare:
Pregătim aluatul pentru blat. Amestecăm într-un bol ouăle, zahărul, zahărul vanilat, sifonul și un praf de sare. Batem bine și adăugăm mierea și untul…
Punem amestecul la bain marie și omogenizăm ușor, până când devine legat… Facem acest lucru timp de 15 minute…
Dăm bolul deoparte și adăugăm făina treptat, amestecând cu o spatulă…
Pudrăm cu puțină făină suprafața de lucru și frământăm la mână, până obținem un aluat maleabil și lipicios… Îl lăsăm 10 minute la rece…
Îl împărțim în 3 bucăți egale. Întindem aluatul și îl dăm la cuptor timp de 6 minute, la 190 grade Celsius…
Scoatem din cuptor și îndreptăm marginile foilor. Tăiem fiecare foaie de blat în 2 bucăți egale… Resturile le mărunțim și le păstrăm pentru decorul final…
Pregătim crema. Într-un bol, batem bine ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Batem bine, până când se îngroașă…
Turnăm puțin câte puțin lapte (doar o parte) și mixăm bine până la omogenizare. Adăugăm făina și omogenizăm bine din nou…
Mutăm crema intr-o oală și o omogenizăm bine cu laptele rămas. Dăm pe foc mediu și amestecăm până ce crema se îngroașă…
Scoatem crema într-un bol separat și o acoperim cu folie alimentară. Dăm la rece…
Folosind mixerul, mixăm bine untul timp de 10 minute, până când acesta devine ca o cremă… Adăugăm treptat din crema răcită și continuăm să mixăm până se omogenizează bine totul. Vom obține o cremă ușor pufoasă…
Ungem uniform blaturile cu această cremă și decorăm cu firimiturile rămase de la blat…
Pregătim glazura. Punem la foc mic untul, smântâna, zahărul și cacao. Omogenizăm bine… Când toate ingredientele s-au topit, glazurăm prăjitura…
Prăjitura este gata… Să o savurați cu drag! Poftă bună!