Prăjitura Îngerilor
Prăjitura Îngerilor este un desert eteric, cu o textură ușoară și pufoasă, perfect echilibrată de prospețimea căpșunilor și delicatețea frișcăi. Aromele subtile de vanilie și lămâie completează această prăjitură, transformând-o într-o adevărată încântare pentru papilele gustative. Ideală pentru ocazii speciale sau pentru a aduce un strop de rafinament în orice zi obișnuită.
INGREDIENTE
350 g albușuri (aproximativ 10 albușuri)
Un praf de sare
200 g zahăr pudră
100 g făină
2 linguri zeamă de lămâie
10 ml esență de vanilie
300 ml frișcă bătută
300 g căpșuni
MOD DE PREPARARE
- Mixăm albușurile spumă, adăugăm zahărul și la final zeama de lămâie. Adăugăm esența de vanilie, apoi făina și amestecăm cu mișcări ușoare.
- Punem compoziția într-o tavă rotundă în care am așezat în mijloc o doză de suc învelită în aluminiu. Coacem 40 de minute la 160 de grade.
- Ornăm după răcire cu frișcă și căpșuni.