Prăjitură fragedă și aromată, fără coacere – Aveți nevoie de 400g biscuiți, 800 ml lapte, 6 linguri făină, 100g unt, 200g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 400 g biscuiți mai groși
- 300 ml lapte pentru biscuiți
- 500 ml lapte pentru cremă
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 6 linguri făină
- 100 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 fiolă esență de vanilie
- Frișcă pentru decor
Mod de preparare:
Turnăm jumătate din cantitatea de lapte într-o oală. Adăugăm făina și zahărul și amestecăm timp de câteva minute, pe foc mic. Adăugăm și praful de budincă cu laptele rămas, adăugăm în oală și amestecăm până se îngroașă.
Lăsăm crema să se răcească un pic, după care încorporăm untul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Trecem biscuiții prin lapte și formăm primul strat într-o tavă.
Întindem o parte din cremă peste care punem un strat de biscuiți și repetăm straturile până se termină ingredientele.
Ultimul strat va fi cel de biscuiți. Dăm tava la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, decorăm cu un strat de frișcă și punem prăjitura înapoi la frigider pentru o oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!