Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură Napoleon fără coacere – Rețetă super rapidă, cu aluat foietaj – Aveți nevoie de 200g smântână, 200g zahăr, 4 ouă, 1 litru de lapte și […]
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200g zahăr
- 1 litru lapte
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- 70g amidon de porumb
- 300g foi Lavash (aluat foietaj)
- 200g smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Pregătim crema. Într-o cratiță de dimensiuni medii, adăugăm zahărul, amidonul de porumb, zahărul vanilat și amestecăm bine. Adăugăm ouăle și amestecăm din nou…
Adăugăm treptat laptele și mixăm bine-bine, pentru a evita formarea de bulgărași… Punem cratița pe foc mic spre mediu și amestecăm până când conținutul se îngroașă, aproximativ 5 minute…
Mutăm conținutul într-un bol, pe care îl adăugăm într-un vas cu apă rece… Amestecăm ușor și lăsăm la răcit cel puțin 15 minute…
Tăiem foile de aluat în jumătăți și le punem la cuptor, până se rumenesc frumos pe exterior…
Batem bine smântâna pentru gătit… Trebuie să fie rece, pentru a se transforma mai ușor în frișcă… Adăugăm frișca astfel obținută în crema pregătită anterior și omogenizăm bine…
Adăugăm crema peste aluat, formând straturile prăjiturii…
La final, învelim prăjitura în hârtie de copt, peste care punem un tocător (o greutate)… Dăm la frigider pentru 2 ore…
Păstrăm două foi de aluat pentru a decora prăjitura… Mărunțim bine foile și ornăm desertul ca în imaginea de mai jos…
Prăjitura arată super bine și e gata de servire!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!