Prăjitură Nesquik – Prăjitură de casă foarte ușor de făcut și foarte delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g cacao Nesquik
- 150 g unt
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml smântână
- 7 linguri zahăr pudră
- 2-4 pliculețe întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 4 linguri apă
- 100 g zahăr tos
- 100 g ciocolată
- 250 ml smântână
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu zahărul. Treptat, încorporăm și câte un gălbenuș, după care pudra de cacao și untul moale. La final, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă ( 23*33 cm ) unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 18-20 de minute. După ce se răcește, răsturnăm blatul din tavă și îl tăiem în două.
Pentru cremă, mixăm smântâna cu întăritorul și cu zahărul pudră.
Umplem blaturile cu crema de smântână.
Pentru glazură, punem pe foc apa împreună cu zahărul. Când amestecul fierbe, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Luăm de pe foc, adăugăm smântâna, amestecăm foarte bine și turnăm glazura pe prăjitură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!