Ingrediente:
- 100 g făină
- 120 ml apă
- 70 g unt
- 3 ouă
- sare
- 3-4 g praf de copt
Ingrediente cremă:
- 500 ml lapte
- 140 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
- 40 g amidon
- 2 ouă
- 180 g unt moale
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina și o amestecăm cu praful de copt. Punem untul într-o cratiță, adăugăm și apa, sarea și amestecăm bine, pe foc mic, până la omogenizare.
2. Adăugăm făina și amestecăm bine.
3. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle pe urmă le adăugăm treptat în aluat.
4. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă de copt acoperită cu folie de aluminiu. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.
5. Pentru cremă, batem ouăle spumă. Adăugăm un pic de lapte, amidonul și amestecăm bine.
6. Punem laptele rămas la fiert, pe foc mic. Adăugăm zahărul, vanilia și amestecăm bine, până la primul clocot.
7. În același mod, pregătim al 2-lea blat.
8. Turnăm laptele fierbinte în compoziția pregătită anterior. Mixăm bine.
9. Punem crema la fiert pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și o lăsăm la răcit.
10. Cu ajutorul unui mixer, batem untul pe urmă încorporăm crema, mixând continuu.
11. Tapetăm primul blat cu crema pregătită anterior și acoperim cu al 2-lea. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!