Prăjitură pufoasă fără gluten
Această Prăjitură pufoasă fără gluten reprezintă o combinație perfectă de arome și texturi, fiind ideal pentru ocazii speciale sau ca răsfăț pentru sfârșitul unei mese împreună cu familia și prietenii. Savurați fiecare îmbucătură din acest desert tropical îmbogățit cu gustul intens de cocos și vanilie, accentuat de dulceața ciocolatei albe și a fructelor confiate.
INGREDIENTE
230 g unt
1000 g lapte
10 g extract de vanilie
8 ouă (separate)
10 g zeamă de lămâie
400 g zahăr
230 g făină de cocos
2 g sare
400 g frișcă bătută
20 g cocos (pentru decor)
Cipsuri de ciocolată albă (pentru decor)
MOD DE PREPARARE
- Combinați untul și laptele într-un vas și încălziți-le până la topirea untului. Lăsați amestecul să se răcească ușor.
- Într-un bol mare, mixați albușurile cu zeama de lămâie până devin spumoase. Adăugați 50g zahăr și continuați să mixați până obțineți o bezea fermă și lucioasă.
- În alt bol, mixați gălbenușurile cu restul de zahăr până când compoziția își dublează volumul și devine deschisă la culoare.
- Adăugați jumătate din cantitatea de lapte răcorit în mixul de gălbenușuri, apoi incorporați făina de cocos și un praf de sare, mixând bine.
- Adăugați restul de lapte și, folosind o spatulă, încorporați ușor albușurile bătute în aluat.
- Turnați compoziția în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 minute, sau până când suprafața devine aurie și centrul este ferm.
- După răcire, decorați desertul cu frișcă bătută, presărați cocos răzuit și adăugați cipsuri de ciocolată albă pentru un plus de gust și textură.