Prăjitură pufoasă, perfectă pentru cafea sau ceai – Se prepară din 700g făină, 250g unt, 370g lapte, 2 linguri pudră de cacao și…
Ingrediente necesare:
- 700 g făină
- 250 g unt
- 370 ml lapte
- 620 g zahăr sau după gust
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
- Esență de rom/ vanilie
- 7 ouă
Mod de preparare:
Mixăm untul împreună cu zahărul. Încorporăm câte un ou după care încorporăm și laptele și esențele. Amestecând încet cu o spatulă, încorporăm și făina cernută și amestecată cu zahărul vanilat și praful de copt.
Transferăm 80% din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecăm compoziția rămasă cu pudra de cacao și turnăm în tavă.
Amestecăm cu o furculiță cele două tipuri de aluat, realizând diverse modele pe suprafață. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Bonus: Altă rețetă de pandișpan
Ingrediente necesare:
- 250 g unt
- 500 g făină
- 4 ouă
- 440 g zahăr
- 200 ml lapte
- 60 ml zeamă de portocale și coaja rasă
- 1 lingură coniac – opțional
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță oțet
- 100 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Mixăm untul împreună cu zahărul timp de 3 minute, după care încorporăm și ouăle. Adăugăm coniacul și coaja de portocală și mixăm timp de încă 3 minute după care încorporăm și zeama de portocală.
Mixând continuu, adăugăm alternativ făina cernută și laptele. Încorporăm și praful de copt și oțetul și, la final, ciocolata.
Transferăm compoziția într-o tavă mai mare sau în două tăvi de chec (tapetate cu hârtie de copt) și coacem timp de 40 de minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!