Prăjitura Raluca (cu ciocolată)
Prăjitura Raluca (cu ciocolată) Ușoară și foarte pufoasă Pur și simplu delicioasă! Una dintre prăjiturile pe care le fac cu cel mai mare drag Pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța în weekend
INGREDIENTE
- Ingrediente pentru blat:
8 ouă
Un praf de sare
8 linguri de zahăr
1 plic praf de copt
7 linguri făină
15 ml aromă de vanilie
3 linguri cacao
- Ingrediente pentru crema de ciocolată:
500 ml frișcă lichidă
500 g mascarpone
150 g zahăr pudră
80 g cacao de calitate superioară
15 ml rom sau vanilie, după preferință
- Ingrediente pentru sirop:
150 g zahăr
400 ml apă
15 ml aromă de rom
- Ingrediente extra:
400 ml frișcă + 30 g cacao
100 g ciocolată
Marginile de blat sfărâmate
MOD DE PREPARARE
- Mod de preparare blat:
- Mixăm albușurile cu sarea și zahărul.
- Adăugăm gălbenușurile, praful de copt, făina și cacaoa.
- Omogenizăm compoziția și o așezăm într-o tavă de 25×30 cm.
- Coacem la 160 de grade pentru 40 de minute.
- Mod de preparare cremă:
- Mixăm ușor frișca, adăugăm mascarponele și zahărul, omogenizăm.
- La final, adăugăm cacaoa și aroma.
- Mod de preparare sirop:
- Punem zahărul și apa pe foc până se topește zahărul.
- Asamblare:
- Tăiem blatul răcit în 3 bucăți pe orizontală și îl însiropăm.
- Adăugăm jumătate din crema de ciocolată pe primul strat de blat, așezăm al doilea strat de blat, adăugăm restul de cremă și închidem cu al treilea strat de blat.
- Lăsăm prăjitura la rece pentru minimum 2-3 ore.
- Ornăm cu frișca mixată împreună cu cacaoa și decorăm cu 100 g de ciocolată topită și firimituri de blat.