Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- Zahăr vanilat după gust
- 8-10 g praf de copt
- 4 linguri unt topit
- 2 mere
- Unt pentru a unge tava
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Începem prin a bate ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat până obținem o spumă groasă.
Adăugăm și untul topit, amestecăm, după care încorporăm și făina cernută și praful de copt.
Tăiem merele în cuburi. Ungem o tavă rotundă cu unt și acoperim baza cu hârtie de copt.
Transferăm merele în tavă și presărăm peste ele 4 linguri de zahăr.
Turnăm și aluatul în tavă, peste mere, și nivelăm frumos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30 de minute.
După ce este gata, scoatem tava din cuptor și întoarcem prăjitura pe o farfurie. Îndepărtăm inelul tăvii, după care și baza și hârtia de copt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!