Rețetă ușoară și delicioasă, cu mere întregi – Prăjitură răsturnată cu mere
Ingrediente necesare:
- 8-9 mere
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri gem
- 1 lingură scorțișoară
- Nuci
- 9 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 18 linguri făină
- 9 g praf de copt
- 1 lingură oțet
Mod de preparare:
Punem zahărul într-o cratiță/ tavă adâncă. Punem pe foc mic și lăsăm să se caramelizeze. Așezăm merele curățate deasupra caramelului și punem în fiecare câte o lingură de gem și nuci. Le presărăm cu scorțișoară și dăm cratița la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Între timp, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. După ce obținem o spumă tare și lucioasă, încorporăm în ea câte un gălbenuș, uleiul, oțetul, făina cernută și praful de copt, mixând continuu până la omogenizare.
Scoatem cratița din cuptor, turnăm compoziția peste merele coapte, uniformizăm și dăm prăjitura înapoi la cuptor, la 180 de grade, pentru încă 40-50 de minute. După coacere, răsturnăm pe un platou și lăsăm prăjitura să se răcească. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!