Prăjitura Roua Dimineții

Ingrediente pentru bilutele de cocos:

  • 4 – 5 linguri de nuca de cocos rasa
  • 200 gr branza de vaci, 4 linguri de zahar
  • 1 galbenus de ou

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr de unt, 200 gr de faina 000, 150 gr de zahar
  • 2 oua, 1 esenta de vanilie, 1 praf de copt
  • 80 gr de smantana mai grasă, 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte

Ingrediente necesare pentru crema:

  • 5 linguri de zahar, 4 galbenusuri, 3 linguri de amidon (puteti folosi si faina)
  • 500 ml de lapte, 100 ml de smantana pentru frisca
  • 1 lingura de unt si o pastaie de vanilie (sau esenta)

Pentru ornat prajitura aveti nevoie de 3 linguri de cacao si 100 gr de ciocolata dar se poate orna dupa placul fiecaruia.

Prepararea prajiturii:

  1. Primul pas este acela de a pregati bilutele de cocos – se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza totul si se formeaza bilute cu palmele umezite – se pun pe o farfurie si se lasa deoparte
  2. Separat, se bate untul cu zaharul si esenta de vanilie – se bate pana devine cremos dupa care se adauga smantana, ouale si mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt – se amesteca totul cu un tel pana devine o pasta omogena
  3. O treime din aluat se da deoparte si se amesteca cu cacaoa și laptele. Tapetati o tava cu unt sau cu hartie de copt si puneti aluatul alb – se intinde bine – dupa care se toarna cel cu cacao si se intinde – punem bilele de cocos (peste aluatul de cacao) si se apasa usor pentru a intra putin in aluat
  4. Tava se pune la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade iar intre timp pregatim crema de vanilie
  5. Galbenusurile se bat bine cu 4 linguri de zahar – amidonul se adauga abia dupa ce au devenit cremoase si se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase
  6. Laptele se pun la fiert impreuna cu pastaia de vanilie taiata pe jumatate – daca vrei sa folosesti esenta, se adauga la sfarsit. Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga cate putin peste galbenusuri si se amesteca rapid – crema se pune la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa – se da la racit 3 – 4 minute si se pune untul – se amesteca totul si se lasa la racit
  7. Se amesteca crema de vanilie cu frisca batuta cu 1 lingura de zahar. Crema se pune peste blatul racit, se orneaza cu cacao sau ciocolata rasa si se pune la frigider 1-2 ore

Pofta buna!