Prăjitură turnată cu brânză – Aveți nevoie de 4 ouă, 9 linguri de ulei, 12 linguri de făină, 500g brânză de vaci și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă + un pic de sare
- 9 linguri zahăr pudră
- 9 linguri ulei
- 9 linguri laptev
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- Esență de vanilie după gust
Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- Zahăr după gust
- 2 ouă
- Coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu un pic de sare până își dublează volumul. Adăugăm zahărul pudră, esența de vanilie, laptele și făina amestecată cu praful de copt, mixând continuu până la omogenizare.
Transferăm jumătate din compoziție într-o tavă de 20*30 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius (cuptor cu ventilație: 150 grade Celsius) pentru aproximativ 15 minute sau până blatul capătă consistența necesară.
Între timp, pregătim și crema. Amestecăm bine toate ingredientele, până la omogenizare. Pentru o cremă foarte fină, folosim blenderul vertical.
Scoatem blatul din cuptor, întindem crema peste blat și o acoperim cu compoziția rămasă de blat. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute sau până prăjitura se va rumeni frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!