Prăjitură de casă cu iaurt, pișcoturi și piersici – Prăjitură ușoară, aromată, răcoritoare
Ingrediente necesare:
- 600 g compot piersici
- 600 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr pudră
- 30 g gelatină
- 20 bucăți pișcoturi
- 650 ml suc de piersici
- 100 g biscuiți simpli
Mod de preparare:
Tapetăm tava cu folie alimentară și pregătim siropul din compot și pișcoturile. Trecem pișcoturile prin sirop și le așezăm în tavă.
Amestecăm 100 ml sirop cu 15 g gelatină și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute. Mixăm frișca spumă, încorporând treptat și zahărul pudră și punem la frigider.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj ( o încălzim fără să o fierbem, până se dizolvă complet). Lăsăm să se răcorească după care o adăugăm în iaurt. Treptat adăugăm și frișca și piersicile tocate și omogenizăm.
Întindem crema peste stratul de pișcoturi din tavă și dăm prăjitura la frigider pentru 2 ore.
Ulterior, pregătim și jeleul de piersici. Încălzim 350 ml sirop și adăugăm în el 15 g gelatină. Amestecăm până gelatina se dizolvă, lăsăm să se răcorească și turnăm peste stratul de cremă.
Dăm înapoi la frigider pentru minim 1 oră. La final, presărăm mici bucățele de biscuiți deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!