Prăjiturele cu ciocolată albă și cocos
Prăjiturele cu ciocolată albă și cocos: o delicatesă dulce și exotica, în care aromele fine ale ciocolatei albe se îmbină cu crocanța nucilor de cocos, oferind o senzație de răsfăț și savoare în fiecare îmbucătură.
INGREDIENTE
- Aluat:
3 ouă (temperatura camerei)
100 g zahăr pudră
un praf de sare
175 ml ulei floarea-soarelui
20 ml esență de vanilie (2 linguri)
1 fiolă esență de migdale (4-5 picături)
400 g făină
12 g praf de copt
200 g ciocolată albă tăiată cuburi mici
- Compoziție Glazură Lapte:
150 ml lapte (temperatura camerei)
250 g lapte condensat (temperatura camerei)
- Decor:
nucă de cocos
MOD DE PREPARARE
- Aluat:
- Într-un bol mare, adaugă ouăle, zahărul și sarea. Mixează spumă, până devin deschise la culoare și se dizolvă zahărul.
- Adaugă uleiul și esența de vanilie, mixează 30 sec. Adaugă făina și praful de copt, amestecă cu o spatulă până se formează aluatul. Adaugă ciocolata albă tăiată și amestecă.
- Ia câte o porție mică din aluat (12 g) și formează bile cu mâinile (12 bucăți în tavă).
- Așază bilele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
- Lasă la copt la 200°C timp de 10-12 min, până devin aurii-maronii pe margini.
- Glazură Lapte:
- Într-un bol mare, adaugă laptele și laptele condensat. Mixează până devine cremos.
- Asamblare:
- Înmoaie fiecare prăjiturică în compoziția de lapte, apoi unește câte 2 prăjiturele pentru a forma o bilă.
- Dă fiecare prăjitură (a câte 2 buc) prin nucă de cocos.