Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prânz rapid și gustos – Costiță la ceaun, în sos de bere – Rețetă ușoară, rapidă și gustoasă
Ingrediente:
- 1,5 kg costiță
- 500 ml bere
- sos de soia
- sare, piper
- praf de usturoi
- 5 căței de usturoi
- rozmarin verde
- fulgi de chilli
Mod de preparare:
Tapetăm bine carnea cu sare și piper… Punem carnea în ceaunul încins și fațetăm (prăjim rapid) pe o parte și pe cealaltă…
Adăugăm berea, praful de usturoi, acoperim ceaunul și lăsăm 10 minute la gătit…
Pregătim sosul: mix de soia, o lingură de zahăr și fulgi de chilli… Întoarcem carnea și adăugăm sosul. Gătim acoperit pentru 45 minute…
Întoarcem carnea și mai gătim încă 45 minute….
Întoarcem din nou carnea și adăugăm cățeii de usturoi zdrobiți și 2-3 crenguțe de rozmarin. Acoperim și gătim încă 10 minute…
Masa este gata… Scoatem pe un platou și turnăm deasupra sosul rămas în ceaun…Poftă bună!