Pui la cuptor cu cartofi și sos – Prânz gustos și sățios pentru întreaga familie
Ingrediente necesare:
- Carne de pui (copănele, aripi etc.)
- 700 g cartofi tăiați cubulețe
- 2-3 linguri sos/ piure de roșii
- 1 roșie
- 4 căței usturoi
- 1 linguriță piper
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 50 ml vin alb
- Sare
- Ulei
Mod de preparare:
Condimentăm bucățile de cartofi cu sare, piper și turnăm și un pic de ulei.
Într-un bol, amestecăm cubulețele de roșie cu piureul de roșii, cu usturoiul zdrobit, boiaua și vinul. Adăugăm și 2-3 linguri de ulei, omogenizăm și turnăm totul peste carne.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem cartofii în tavă, adăugăm și carnea cu tot cu marinadă și acoperim cu folie de aluminiu.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de minute, pentru 35-40 minute aproximativ.
Scoatem folia și mai lăsăm tava la cuptor până carnea se rumenește frumos.
La final presărăm și verdeață proaspătă deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!