Rețetă pas cu pas, în imagini – Pulpe superioare de pui cu cartofi gratinați – Rețetă simplă și gustoasă, o bunătate!
Ingrediente:
- 5 pulpe superioare de pui
- 1 ceapă
- 1 ou
- 4-5 linguri maioneză
- 1 linguriță muștar
- sare, piper negru
- 6 căței usturoi
- 4 cartofi
- 100g brânză
- 30g unt moale
- ulei vegetal
- ceapă verde
- mărar uscat
Temperatură și timp de coacere: 220 grade Celsius, 10 minute
Mod de preparare:
Pregătim marinada. Într-un bol, ametecăm un ou, 4 linguri de maioneză, 1 lingură de muștar, sare, piper, 3 căței de usturoi zdrobiți și o ceapă tăiată felii… Mixăm bine totul…
Adăugăm carnea și lăsăm la marinat cel puțin 30 minute…
Încingem ulei într-o tigaie și prăjim bine pulpele (cu tot cu ceapă), pe o parte și pe cealaltă, până se rumenesc frumos…
Punem la fiert 4 cartofi și pregătim umplutura pentru ei: brânza rasă, 3 căței de ustruoi zdrobiți, mărar uscat, o lingură de maioneză și amestecăm bine…
Ungem cu ulei tava și pregătim cartofii deja fierți: îî tăiem în jumătate, iar pe deasupra adăugăm mixul de brânză. Dăm apoi la cuptor pentru 10 minute, la 220 grade Celsius…
Acum că toate sunt gata, montăm în farfurie și servim. Nu uităm să punem pe deaspupra ceapa verde mărunțită… Poftă bună!