Rețetă foarte căutată și apreciată – Aluat de pizza cu drojdie – Rețeta pe care o folosesc de fiecare dată

Ingrediente necesare:

  • 650 g făină cernută
  • 380 ml apă la temperatura camerei
  • 40 g ulei de măsline
  • 6 g drojdie
  • 15 g sare
  • 5-6 g zahăr

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Sos de roșii
  • 1-2 căței de usturoi
  • Condimentele preferate
  • Mozzarella

Mod de preparare:

Într-un vas, turnăm apa și dizolvăm drojdia. Într-un bol, amestecăm făina cernută cu sarea și cu zahărul. În mijlocul făinii, facem o adâncitură unde turnăm amestecul de drojdie și apă și uleiul.

Frământăm un aluat elastic, nelipicios și moale. Îl împărțim în 4 bucăți egale și modelăm 4 bile.

Presărăm o formă de copt cu făină și așezăm bilele în ea. Acoperim forma cu folie și o dăm la frigider pentru 24 de ore. Ulterior, luăm o bilă de aluat, o întindem într-un blat pe care-l transferăm apoi în tava de pizza.

Ungem blatul cu sos condimentat după gust și cu usturoi zdrobit, peste care presărăm și bucățelele de mozzarella.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius și coacem pizza timp de 7-8 minute aproximativ.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!