Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Rețetă rapidă, perfectă pentru orice ocazie – Prăjitură de casă pufoasă și cremoasă – Nimeni nu refuză încă o felie

Rețetă de nota 10 – Prăjitură de casă pufoasă și cremoasă – Rețetă rapidă, perfectă pentru orice ocazie

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri praf de copt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 350 ml apă sau lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri făină
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 250 g ciocolată
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură miere

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul timp de 3-4 minute, până obținem o compoziție pufoasă și cremoasă. Amestecăm făina cu pudra de cacao și cu praful de copt și cernem totul peste compoziția de ouă. Amestecăm ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de jos în sus.

Încorporăm și uleiul, vanilia și transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.

Între timp, pregătim siropul. Amestecăm toate ingredientele, în afară de coniac. Punem pe foc și după ce ajunge la punctul de fierbere, fierbem timp de 2-3 minute după care adăugăm și coniacul.

Turnăm siropul fierbinte peste blatul fierbinte abia scos din cuptor. Lăsăm deoparte până blatul absoarbe tot lichidul.

Pentru cremă, punem laptele la fiert. Adăugăm făina și praful de budincă și amestecăm până se îngroașă. Amestecăm frișca bătută cu mascarpone și cu zahărul pudră. Când crema se răcește, încorporăm în ea compoziția de frișcă.

Întindem crema astfel obținută peste blatul rece și pregătim glazura. Punem toate ingredientele pe baie de aburi și amestecăm până la omogenizare, după care turnăm glazura peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pască Dubai
Noutăți

Pască Dubai

Cozonac Dubai
Noutăți

Cozonac Dubai

Prăjitura Budapesta (Televizor)
Noutăți

Prăjitura Budapeste (Televizor)

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)
Noutăți

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)

Tort de ciocolată
Noutăți

Tort de ciocolată

Prăjitură bogată în ciocolată
Noutăți

Prăjitură bogată în ciocolată

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Pască Dubai
Noutăți

Pască Dubai

Cozonac Dubai
Noutăți

Cozonac Dubai

Prăjitură bogată în ciocolată
Noutăți

Prăjitură bogată în ciocolată

Prăjitura Budapesta (Televizor)
Noutăți

Prăjitura Budapeste (Televizor)

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)
Noutăți

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)

Tort de ciocolată
Noutăți

Tort de ciocolată

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Prima pagină
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate